Starost: 4–9 let
Trajanje: 40 minut

Igrana, animacijska predstava primerna za zaprti tip prireditev v vrtcih, šolah, društvih, organizacijah, podjetjih ... (V sklopu projektov na temo ekologije, čistega okolja ter ločevanja odpadkov).

7 pomanjsana

" V našem gozdu je živela, sraka po imenu Špela, res si najbolj je želela kepico zlata, la la la ..." 

Špela je že od nekdaj prav posebna sraka. Ne nosi črnih, temveč rumene pumparice in, ne boste verjeli, nič je ni strah! Je pogumna, zabavna, nagajiva in, kot se za srake tudi spodobi, prava klepetulja. Njen najboljši prijatelj je Poldi. Medved, ki ji ves čas stoji ob strani, jo tolaži in tudi večkrat podraži. V zgodbi skupaj z aktivnim sodelovanjem otrok spoznata odpadke, imena embalaže ter koše za ločevanje. A je Špela med smetmi našla tudi željeno zlato? To pa naj ostane zaenkrat še skrivnost. 

Predstava, ki bo otrokom zagotovo ostala v lepem spominu!

Posebnosti: Prigode igrive in nagajive srake Špele niso le zabavne, temveč zelo poučne. Otroci so namreč aktivno vključeni že v nastajanje same zgodbe, saj preko praktičnih izkušenj s pripravo in postavitvijo lastne gozdne scene razvijajo predstavo o nastajanju odpadkov ter o pomenu možnosti predelave. Spoznali bodo, da je čisto okolje zelo pomembno tudi za ostala živa bitja.

PRED OBISKOM:

- Zbirajte odpadke od doma ali se posvetite čiščenju okolice vrtca oz. šole. 

- Iz zbranih odpadkov ustvarite gozd ( Že dve drevesi bosta dovolj. Vse ostalo pa je prepuščeno vaši domišljiji), da se bosta Špela in Poldi v njem počutila kot doma.

Projekt pod naslovom "RECI(kliram) NARAVI DA" na dolenjskem podpira in sponzorira novomeška KOMUNALA.

slikica logo

 

Vaša investicija je 370 EUR in električna vtičnica. Če naju povabite v kraj, ki je iz Novega mesta oddaljen več kot 100 km, pa dodatek za rezervoar  avtomobila znaša 30 EUR. 

Za ozvočenje, glasbo, smeh in igro pa bova poskrbeli Maja in Simona!

Za rezervacijo poskrbite vsaj mesec dni prej.

skratica

POŠLJI POVPRAŠEVANJE 
IN 
REZERVIRAJ TERMIN

View the embedded image gallery online at:
https://mojapravljica.si/gozdne-srackarije.html#sigProId02ee8a7289