logo
skratica

Gozdne sra(č)karije

Gozdne sra(č)karije

Starost: 4–9 let
Trajanje: 40 minut

Igrana, animacijska predstava primerna za zaprti tip prireditev v vrtcih, šolah, društvih, organizacijah, podjetjih … (V sklopu projektov na temo ekologije, čistega okolja ter ločevanja odpadkov).

“V našem gozdu je živela, sraka po imenu Špela, res si najbolj je želela kepico zlata, la la la …” 

Špela je že od nekdaj prav posebna sraka. Ne nosi črnih, temveč rumene pumparice in, ne boste verjeli, nič je ni strah! Je pogumna, zabavna, nagajiva in, kot se za srake tudi spodobi, prava klepetulja. V zgodbi z aktivnim sodelovanjem otrok spoznava različne vrste odpadkov, imena embalaže, koše za ločevanje, … A bo Špela med smetmi našla tudi željeno zlato? To pa naj ostane zaenkrat še skrivnost. 

Predstava, ki bo otrokom zagotovo ostala v lepem spominu!

Predstavo je možno izvesti na dva načina:

  1. PREDSTAVA KOT NADGRADNJA EKO PROJEKTA ALI DRUGIH EKO DEJAVNOSTI:

Posebnosti: Prigode igrive in nagajive srake Špele niso le zabavne, temveč zelo poučne. Otroci so namreč aktivno vključeni že v nastajanje same zgodbe, saj preko praktičnih izkušenj s pripravo in postavitvijo lastne gozdne scene razvijajo predstavo o nastajanju odpadkov ter o pomenu možnosti predelave. Spoznali bodo, da je čisto okolje zelo pomembno tudi za ostala živa bitja.

In, zakaj je ta zgodba RES nekaj posebnega? Ker za sceno poskrbite VI.

PRED OBISKOM:

  • Zbirajte odpadke od doma ali se posvetite čiščenju okolice vrtca oz. šole.
  • Iz embalaže, kartona, papirja… postavite gozd. S tem boste poskrbeli za okolje in recikliranje ter pripravili življenski prostor za glavno junakinjo. Špela se bo namreč šele takrat počutila dovolj varno in domače, da vas bo obiskala in vam povedala svojo gozdno dogodivščino.

Ste pripravljeni? 

2. PREDSTAVA BREZ PREDHODNE PRIPRAVE:

V tem primeru za vse potrebne rekvizite poskrbimo mi. Tudi naša scena je iz recikliranih koščkov blaga, ki so nam jih prijazno odstopile dolenjske šivilje ter posamezniki.

SKUPAJ POSKRBIMO ZA VARNO, ČISTO IN ZDRAVO OKOLJE!
Projekt podpirajo in sponzorirajo:

Vaša investicija je 380 EUR in električna vtičnica. Če me povabite v kraj, ki je iz Novega mesta (v obe smeri) oddaljen več kot 100 km, pa dodatek za rezervoar mojega avtomobila znaša 50 EUR.

Za ozvočenje, dobro glasbo, rekvizite, smeh in nepozabno zabavo pa bom poskrbela jaz!

Za rezervacijo poskrbite vsaj mesec dni prej.

Oglejte si še druge predstave

Moja pravljica Maja Jovanovič s.p. @ 2016 - 2024

Izdelava: abeone.si