logo
skratica

Gozdne sra(č)karije

Gozdne sra(č)karije

Starost: 4–9 let
Trajanje: 40 minut

Igrana, animacijska predstava primerna za zaprti tip prireditev v vrtcih, šolah, društvih, organizacijah, podjetjih … (V sklopu projektov na temo ekologije, čistega okolja ter ločevanja odpadkov).

Igrata: 

  • Sraka Špela – Maja Kokol
  • Medved Poldi – Goran Mikić

“V našem gozdu je živela, sraka po imenu Špela, res si najbolj je želela kepico zlata, la la la …” 

Špela je že od nekdaj prav posebna sraka. Ne nosi črnih, temveč rumene pumparice in, ne boste verjeli, nič je ni strah! Je pogumna, zabavna, nagajiva in, kot se za srake tudi spodobi, prava klepetulja. Njen najboljši prijatelj je Poldi. Medved, ki ji ves čas stoji ob strani, jo tolaži in tudi večkrat podraži. V zgodbi skupaj z aktivnim sodelovanjem otrok spoznata odpadke, imena embalaže ter koše za ločevanje. A je Špela med smetmi našla tudi željeno zlato? To pa naj ostane zaenkrat še skrivnost. 

Predstava, ki bo otrokom zagotovo ostala v lepem spominu!

Posebnosti: Prigode igrive in nagajive srake Špele niso le zabavne, temveč zelo poučne. Otroci so namreč aktivno vključeni že v nastajanje same zgodbe, saj preko praktičnih izkušenj s pripravo in postavitvijo lastne gozdne scene razvijajo predstavo o nastajanju odpadkov ter o pomenu možnosti predelave. Spoznali bodo, da je čisto okolje zelo pomembno tudi za ostala živa bitja.

In, zakaj je ta zgodba RES nekaj posebnega? Ker za sceno poskrbite VI.

PRED OBISKOM:

  • Zbirajte odpadke od doma ali se posvetite čiščenju okolice vrtca oz. šole.
  • Iz embalaže, kartona, papirja… postavite gozd. S tem boste poskrbeli za okolje in recikliranje ter pripravili življenski prostor za gozdna prebivalca predstave. Sraka in medved se bosta šele takrat počutila dovolj varno in domače, da vas bosta obiskala in vam povedala svojo gozdno dogodivščino.

Ste pripravljeni? 

SKUPAJ POSKRBIMO ZA VARNO, ČISTO IN ZDRAVO OKOLJE!
Projekt podpirajo in sponzorirajo:

Vaša investicija je 380 EUR in električna vtičnica. Če me povabite v kraj, ki je iz Novega mesta (v obe smeri) oddaljen več kot 100 km, pa dodatek za rezervoar mojega avtomobila znaša 30 EUR.

Za ozvočenje, dobro glasbo, rekvizite, smeh in nepozabno zabavo pa bom poskrbela jaz!

Za rezervacijo poskrbite vsaj mesec dni prej.

Oglejte si še druge predstave

Moja pravljica Maja Jovanovič s.p. @ 2016 - 2023

Izdelava: abeone.si